A zenekar történeteA zenekar 2003 nyarán alakult, a bandatagok egy közös nyári munka során ismerték meg egymást. Emese, az első dobosunk, a Fővárosi és Állat- és Növénykert állatgondozójaként gyakran átnézett a Liget Büfébe, ahol mindig derekas kompánia verődött össze. Kiöregedett artisták, sittes kaszkadőrök, léggömbárusok, perecet és lufit áruló aranyfogú romaasszonyok, és természetesen mi. Történetesen 2003 nyarán több fiatal is a Vidámpark dolgozóinak sorait erősítette. Gyuricza köztéri közmunkáját cserélte szülei jó kapcsolatainak köszönhetően a Mesecsónakban betöltendő álomállomására. Míg a családos, kokárdás, nagybajuszú családapák a dauerolt hajú, régen megunt feleségeikkel megutaztatták a gyerekeket, mi szabályosan vért vizeltünk a nyári kánikulában. A Viharvasút kezelőszemélyzetének jeles tagja, József is így vélekedett.
Akkor határoztuk el, nincs tovább, zenekart alapitunk. Sajnos hangszerre nem volt pénzünk, így első felmerülő ötletünk az volt, hogy kisétálunk a Népligetbe, majd a jobb sorsú műszaki egyetemisták ajánlataival élve jutunk pénzhez. Egy szerencsés fizetésemelés következtében erről a tervünkről lemondtunk. A hangszerek megvoltak, a kecske- és gyermekpásztor Emese vállalta a dobosi szerepkört.
Megemlíteném, hogy kezdetben a zenekar rendelkezett 23 gidával, Emese rendelkezésünkre bocsátotta őket, hogy így biztos befuthatunk (a siker titka csak egy hamis hangú valaki, meg legalább két gida). Akkor úgy gondoltuk még, hogy a Hooligans zenekar kistestvérei lehetünk, éppen ezért kölcsönkértük a Fővárosi Nagycirkusztól Reichner Évát és Rittberger Klára korosodó légtornászokat, hátha jól tudnának vonaglani a háttérben. Sajnos ők idő előtt kiszálltak. Emese kölcsönös megegyezés után megvált a zenakartól (Baja meg Gyuricza kibaszta), így a Kanyargó kezelője, a Breakdance körhinta esti lemezlovasa, László került a képbe. Autista beütése ellenére mindannyian megkedveltük. A zenekar úgy döntött kibővül, a Go-kart versenyautó állandó kezelője és rendezője, Dani is bekerült a bandába. A hullámvasút és az olasz vendégringlispílek kezelőszemélyzete csatlakozott volna, de nem akartunk big bandet, másrészt kommunikációs nehézségek merültek fel.

A zenekar jelenlegi felállása itt tekinthető meg.

Az Omladozó Homlokzat sajátos, ízes hangvételét és egyre nagyobb sikerét komoly, mélyreható szövegeinek és egyéni dallamvilágának köszönheti. Az elidegenedett ember létvegetálása mindannyiunkat inspirál.

"Énekelőadói művészetemet alapjában véve David Bowie korai lemezei, valamint a Viharvasút foszforeszkáló pókemberének hangkazettája inspirálta" Jóska
(Jóska, 2005. 04. 25)